Елизабет Втора се разгневи

Кралската фамилия заплаши да прекрати сътрудничеството си с медията

Монархът на Великобритания – Елизабет Втора се разгневи на телевизия ВВС.

Кралската фамилия на Великобритания изрази необичайно остро недоволството си от документален филм на медията за принцовете Уилям и Хари.

Те отправиха обвинения към медията, че във въпросния филм са „представени като факти“ информации, които са „неоснователни“.

Елизабет Втора
Кралската фамилия заплаши да прекрати сътрудничеството си с медията

Първата от общо две серии на „Принцовете и медиите“ беше излъчен на 22 ноември. Документалният филм разкрива отношенията на Уилям и Хари с представителите на медиите. Двамата често пъти отправят критика за начина, по който семейството им е представено от тях.

Британската преса посочва, че продукцията е породила недоволството, тъй като не е била предварително съгласувана с Бъкингамския дворец. От двореца дори са заплашили, че ще прекратят сътрудничеството си с ВВС за бъдещи проекти.

След излъчването на първата серия на филма, британската кралска фамилия разпространи изявление.
В него се казва, че „свободни, отговорни и открити медии са съществено важни за една здрава демокрация“.

Бъкингамският дворец, Кларънс хаус и Кенсингтън излязоха със съвместно изявление.
„Доста често преувеличени и неоснователни твърдения от анонимни източници се представят като факти и е разочароващо, че някои медии, включително и ВВС, им придават достоверност,“ се казва в него.

За никого не е тайна, че британският кралски двор рядко си позволява да разпространи подобна позиция. Това обаче се случи, след като принц Хари многократно обвини медии, че оказват натиск върху брака му с американката Меган Маркъл. Той дори ги посочи като причина за решението му да се оттегли като високопоставен член на кралското семейство.

Припомняме, че Хари и Меган заведоха няколко дела срещу британски таблоиди, отбелязва БТА. Те напуснаха Великобритания и се преселиха в САЩ.

Истината е, че изострянето на отношенията между Бъкинганския дворец и ВВС не е от вчера. Те са в това състояние отпреди повече от 25 години, когато бе излъчено интервю с принцеса Даяна. Тогава тя разкри, че в брака ѝ има „трима души“ като намекна за връзката на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Самата лейди Ди призна, че също има любовна връзка, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.