Елизабет Втора забранила брака между Чарлз и Камила: Твърде проста е за кралица!

Елизабет Втора забранила брака между Чарлз и Камила: Твърде проста е за кралица!
5 (100%) 1 vote

Елизабет Втора вероятно е в основата на раздялата между Чарлз и Камила преди години

„Твърде е необразована и прекалено обиграна, за да бъде кралица“. Тези думи на Елизабет Втора слагат край на връзката между Чарлз и Камила преди повече от 50 години. И се превръщат в причина той да се ожени за принцеса Даяна, а бракът им да се превърне в най-трагичната любовна история на 20-ти век. Британската кралица не одобрява първата избраница на сина си, с което го поставя в много сложна ситуация. Следва разрив довел до драматични последствия и развръзка настъпила едва 20 години по-късно.

Никой днес не се съмнява, че Камила Паркър-Боулс е една достойна дама, която подкрепя принц Чарлз във всяко едно отношение. От жена, която в първите години на брака си коментираше „Днес имам среща с фризьора и няма да мога да направя нищо друго“, до всеотдаен член на кралското семейство, тя изживя голяма промяна. Зад привидно щастливия семеен живот на двойката обаче стоят десетилетия тъга и огорчение. Както и безмилостния съд на кралската фамилия, която е безкомпромисна в някои отношения.

На 23-годишна възраст принцът се влюбил дълбоко и неутешимо в Камила. Тя е с 16 месеца по-възрастна, но споделя общи интереси с него и е добър слушател. Цялата любов, която Чарлз й дава, обаче не е достатъчна, за да я направи подходящ избор за бъдеща съпруга на престолонаследника. От двореца я определят като необразована и ненадеждна за партньорка на бъдещия крал.

Елизабет Втора забранила брака на Чарлз и Камила сн. Flickr

Елизабет Втора забранила брака на Чарлз и Камила сн. Flickr

Истинската причина обаче е бурното минало на Камила. Тя има връзка с Андрю Паркър-Боулс преди сватбата им, поддържа отношения и с други мъже – нещо неприемливо за двореца по онова време. По тази причина се налага да й бъде отказано правото да бъде съпруга на Чарлз. Скандалът, който я следва навсякъде, прави кандидатурата й неприемлива. За разлика от тази на 19-годишната Даяна. Останалото е история…

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар