Доц. Кунчев: Не мога да кажа, че няма да повторим ужаса на Италия и Испания!

Гласувайте за статията

Доц. Кунчев се скара за безотговорността на хората!

Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев открито се скара на българите от ефира на Нова телевизия. Той е меко казано потресен от тоталното пренебрегване на мерките. И заяви, че ако това продължи, то може да повторим ужаса на Испания и Италия.

„Има хора и те не са малко, които още разправят, че всичко това е една голяма измама и едва ли не, маските са въведени ей така, за удоволствие. Това е абсурдно и опасно“, категоричен е той.

Кунчев обясни, че коронавирусът вече се предава не само чрез кихане и кашляне, а и чрез говор. И лесно може да се заразим ако говорим час или два с носител на вируса без предпазни маски.

Експертът обясни за енти път колко жизненоважни са мерките и че хората не бива да се събират на големи групи. Той не скри тревогата си за бъдещето на Добрич, където собственик на кланица за гъски е организирал 4 дневна почивка на служителите си в Копривщица.

42-ма души от кланицата в момента се тестват, защото сред тях има хора с оплаквания. А доц. Кунчев прогнозира, че е напълно вероятно заради тази и подобни екскурзии Добрич да се превърне в ново огнище на заразата от Ковид-19.

Припомняме, че заразените за последните 24 часа в страната са 204, но рекорден брой от 16 човека са починали.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар