Добри новини за Боян Радев след операцията

Двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев се възстановява успешно след операцията
След като напреднал диабет наложи ампутация на пръстите на краката му, Боян Радев в началото залиня след операцията и близките му се притесниха за състоянието му. Синът на бореца обаче Боян-младши даде надежда, че баща му в последните дни се възстановява отлично и дори е качил 9 кг в теглото си.

Освен че е качил в теглото Боян Радев предприемал разходки на открито с придружител. Той редовно посещавал рехабилитационните процедури, които давали благотворно влияние върху състоянието му.

Баща и син Радеви планували дори кратка ваканция на морето в началото на септември, но лошите прогнози за времето ги отказали от това намерение.

Благотворно влияние за състоянието на бореца оказва и колекционерската му страст към картините на старите български майстори. Боян Радев може да се похвали с оригинали на Златю Бояджиев, които той показа в изложба преди 3 години в Националната художествена галерия в столицата.

Боян Радев неведнъж е разказвал за трудното си детство, в което му се налагало още като непълнолетен да работи в рудник за въглища. От неговата силна физика се впечатлил пернишки борец, който го склонил да тренира борба и така бъдещият олимпийски шампион започва да се занимава активно със спорт.
Източник: Уикенд

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.