Добра новина: Увеличават социалните надбавки

Гласувайте за статията

Социалните надбавки ще бъдат увеличени от следващата година

 

Увеличение на част от социалните надбавки

Увеличение на част от социалните надбавки

Днес Деница Сачева заяви Велико Търново, че социалните надбавки ще бъдат вдигнати от следващата години. Тя поясни, че бюджетът за социални разходи е около 2 млрд. лева. Социалният министър добави, че спрямо миналата година, увеличението е с 653 млн. лева, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Труд“.

Социалният министър поясни, че това увеличение включва детските надбавки без подоходен тест за следващата година, както и надбавките за ученици от първи и осми клас.

Сачева заяви, че това е изключително важно и подчерта, че помощта за осми клас е въведена тази година заради пандемията и с нейна помощ над 40 000 деца са били върнати в училище.

Тя съобщи една добра новина – и двете помощи за първи и за осми клас ще се увеличат с 50 лева и от 250 лева ще станат 300 лева. Те ще се отпускат без подоходен тест.

Средствата ще бъдат предоставяни за първия и за втория учебен срок. Деница Сачева уточни, че по отношение на детските добавки не се дават пари, а право всяко българско дете да получи тази помощ.

Министърът на труда и социалната политика заяви, че в бюджета е предвидено и увеличение на минималната пенсия на 300 лева и на максималната на 1440 лева.

“ Средствата, които обявихме, че ще дадем в размер на 120 лева на тези, чиито пенсии са от 300 до 369 лева“, допълни още Сачева, цитирана от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар