Деница Сачева за преизчисляването на пенсиите: Държавата няма такива пари

Гласувайте за статията

Деница Сачева е категорична, че пенсионерите с ниски пенсии ще останат разочаровани

Деница Сачева е категорична, че държавата не разполага с такива средства

Деница Сачева е категорична, че държавата не разполага с такива средства

Днес Деница Сачева съобщи важна новина за преизчисляването на пенсиите. Тя коментира, че през следващата година няма възможност пенсиите да бъдат преизчислени върху осигурителен доход за 2015 или 2019 година. Социалният министър добави, че държавата не разполага с такива средства.

БНР информира, че надзорният съвет на НОИ обсъжда проекта на  бюджет на Държавното обществено осигуряване.

Министърът на труда и социалната политика обясни, че наложеното осъвременяване на пенсиите 5% от 1-ви юли догодина и изпреварващото вдигане на минималната и максималната пенсия, съответно на 300 и на 1440 лв., е абсолютно справедлив модел.

Тя добави, че към момента 250 лв. спрямо 1200 лв. максимална пенсия, съотношението е 4,8 и същото съотношение ще бъде запазено и в следващата година.

Сачева добави, че има пенсионери, които считат, че са ощетени, защото получават ниски пенсии. Тя допълни, че все пак наистина пенсията е функция на осигурителния принос.

Стефан Василев, който е председател на Надзорния съвет от квотата на работодателите, обяви, че организацията му ще гласува против проекта на държавата. Основният аргумент е, че минималната пенсия от 300 лева демотивира, допълва още той. цитиран от БЛИЦ.

Според него в такъв случай няма нужда от осигуровки, защото след време осигуряващият се ще получава същата пенсия, каквато получават и другите пенсионери, които не са се осигурявали.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар