Делян Пеевски – най-големият дарител в борбата с коронавируса (Депутатът от ДПС помага с 800 бона)

Гласувайте за статията

Бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски се очертава като най-големият дарител в борбата срещу коронавируса

Той дари консумативи и парични средства в размер на общо 500 хиляди лева на ”Пирогов” и тестове и консумативи за 300 хиляди лева на националния щаб срещу епидемията.

Заплахата от разпространяване на заразата активира много корпоративни и граждански дарения, като все повече фирми и хора се включват в различни кампании.

От понеделник към дарителите се присъединиха и държавни структури.

Парламентарната група на ГЕРБ дари 100 хиляди лева, а Българската банка за развития и Българският енергиен холдинг (БЕХ) по 200 хиляди лева.

делян пеевски

Снимка: БГНЕС

„В събота пристигна първата част от едно голямо дарение със защитни облекла, а вчера пристигна голямо дарение от тестове и всички консумативи, свързани с тях. Това е дарение от народния представител г-н Пеевски и стойността му е близо 300 хил.лева“, съобщи началникът на националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

До момента депутатът се явява най-големият дарител, след като шефът на „Пирогов“ Асен Балтов съобщи, че Пеевски е дарил само на тази болница защитни облекла, консумативи и парични средства на обща стойност 496 680 лева.

Банки и хранителни вериги

В интервю за „24 часа“ Балтов. съобщи, че болницата има и други големи дарения – от „Теленор“, „Америка за България“, „Уникредит“.

Банка ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина съобщиха, че ще подкрепят усилията на българските здравни институции, като дарят сумата от 200 000 лв. на Университетска многопрофилна болница за активно лечение ”Александровска“ ЕАД.

Лидл България и Kaufland Bulgaria заедно дариха 300 000 лева за закупуването на 8 респиратора за българските болници, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването.

”Има моменти, в които човечността и усилията ни в името на обща кауза са по-важни от всичко. Моменти, в които трябва да оставим настрана конкурентната надпревара, да си подадем ръка и да бъдем ЗАЕДНО. Настоящата извънредна ситуация е именно такава“, се посочва в обща позиция на двете немски вериги.

Гражданска кампании

На този фон в социалните мрежи се провеждат и много различни кампании. Граждани събират средства за конкретни казуси и необходимо оборудване по места.

Към усилията на болниците се присъединяват и много доброволци, пише mediapool.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар