Делян Пеевски дари над 2 милиона лева в битката с COVID-19 (Бизнесменът с поредно щедро дарение)

Делян Пеевски дари над 2 милиона лева в битката с COVID-19 (Бизнесменът с поредно щедро дарение)
5 (100%) 1 vote

Делян Пеевски се очертава като най-големия дарител в битката с коронавируса

Бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски се очертава като основният дарител в борбата с COVID-19. Той не спира да подпомага държавата и направи поредното си сериозно дарение в битката с пандемията. Сметките показват, че към момента Пеевски е дал близо 2,5 милиона лева от личните си средства.

Пеевски е предоставил безвъзмездно над 1,6 милиона лева на трите най-големи болници в страна, както и на много други по-малки лечебни заведения. Средствата ще бъдат изразходвани за покупка на консумативи, апсиратори, защитни облекла, тестове и други необходими неща, нужни за справяне с пандемията.

делян Пеевски

Снимка: Гугъл

Депутатът е дарил 700 000 на ВМА, 500 000 на Пирогов и 160 хиляди на Александровска болница. Отделно от това той е дарил на различни лечебни заведения в страната общо 300 000 лева. Отделно Пеевски е дарил тестове и консумативи на обща стойност 300 000 лева на националния щаб за борба с пандемията.

Той е предоставил и 200 000 лева, които да отидат към възнагражденията на лекарите и сестрите от ВМА. Преди ден Пеевски предостави още 100 000 лева за медиците в Пирогов, които също са на първа линия в борбата със заразата.

Рекордната сума от близо 2,5 милиона лева беше достигната с днешна дата, след като бизнесменът се включи в призива на здравното министерство всеки да помогне с каквото може. В резултат само за десет дена Министерството събра над 3 милиона лева, дарени от 765 физически лица и фирми.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар