Данъчни облекчения за семействата без детски надбавки

Гласувайте за статията

Семействата, които остават без детски надбавки, ще ползват по-високи данъчни облекчения

Данъчни облекчения за родителите

Данъчни облекчения за родителите

От следващата година родителите ще имат право на по-високи данъчни облекчения. Това става ясно от  решението на бюджетната комисия по предложение на депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти. Днес новите текстове в закона за бюджета за 2021 г. бяха приети окончателно.

Предвижда се годишният облагаем доход на един от родителите да се намалява с 4500 лв. за едно дете, с 9000 лв. за две деца и с 13 500 лв. за три и повече деца.

Данъкът върху доходите е в размер на 10%. Това на практика означава, че дължимите налози от родителя ще бъдат намалени с 450 лв. за едно дете, с 900 лв. за две и с 1350 лв. за три и повече деца.

В текстовете е посочено, че облекчението ще бъде ползвано еднократно
За родителите с дете с увреждания облагаемият доход ще се намалява с 9000 лв. При тях налозите ще бъдат с 900 лв. по-малко.

За семействата с деца с официален доход до 510 лв. на месец на всеки от членовете ще се отпускат детски надбавки. На тях се полага и данъчно облекчение, ако родителите работят или са декларирали други облагаеми доходи пред НАП.

През следващата година детски надбавки ще получават само родителите с ниски доходи. За едно дете сумата е 40 лв., за две деца е 90 лв., за три деца – 135 лв., за четири деца – 145 лв. За всяко следващо дете помощта е в размер на 20 лв, пише Pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар