Гробът на принцеса Даяна потъна в храсталаци (Екслузивни снимки от последния дом на Лейди Ди)

Гласувайте за статията

Гробът на принцеса Даяна изглежда повече от зловещо

Принцеса Даяна е една от най-популярните и обичани фигури в световната поп култура, която все още предизвиква огромни емоции. Не е изненадващо, че от време на време от личния й живот изникват нови факти.

През годините в международната преса се появяват снимки на гроба на принцесата на Уелс. Според мнозина той е… празен и направо зловещ и пренебрегван.

Къде е погребана „принцесата на народа“?

гробът на принцеса Даяна

Снимки: Daily Mail

Първоначалното погребение на Даяна Спенсър трябваше да бъде на остров Алторп, разположен в имението на семейство Спенсър. Това е и мястото, където майката на Уилям и Хари прекарва детството си и където се крие от вниманието на медиите по време на скандалите около развода й с принц Чарлз. Семейството на Даяна го избра мястото заради спокойствието и тишината, които майката на бъдещия крал никога не е изпитвала приживе.

Преди време, повече от 20 години след погребението на лейди Ди, в Daily Mail се появи информация, че ковчегът е… празен, а самата тя е погребана в Сейнт Мери в Оксфорд. Тази хипотеза изглежда доста правдоподобна, тъй като там е бил погребан бащата на херцогинята Едуард Спенсър.

Според съобщенията на британските медии по това време, погребението на Даяна е променено поради безопасността на тленните й останки – роднините на лейди Ди се опасяват, че тялото може да бъде осквернено от посетителите на Althorp, които се стекоха да отдадат почит на любимата си принцеса.

Тази информация не е потвърдена нито от монархията, нито от семейство Спенсърс. От друга страна, остров Алторп все още е официалното място за последния дом на принцесата на Уелс.

Гробът на Даяна Спенсър е заобиколен от 36 дървета. Всяко от тях символизира годината, в която е живяла. Любимите цветя на херцогинята, незабравки, бели английски рози и лалета също растат наоколо. Този пейзаж изглежда най-красив през пролетта. За съжаление, последните снимки на това място са обезпокоителни и направо зловещи.
Дългогодишните фенове на принцеса Даяна вдигнаха тревога заради ставащото на гроба й. Възмутени от гледката на мястото за поклонение, те започнаха да заливат социалните мрежи с коментари и въпроси относно грижите за такова важно място за кралското семейство. Когато темата попадна в британските медии, беше изпратено официално изявление до пресата.

То гласеше следното: „В парка има 14 паметни камъка, които въпреки всички усилия естествено прерастват в пейзажа и са „погълнати“ от природата. А островът, на който се намира колоната и гробницата на Даяна, е покрит със стари дървета, запазвайки гробницата й в тайна“.

Ако тялото на Даяна наистина е било преместено, това не променя факта, че символичният паметник и мястото наоколо, което е посещавано от тълпи туристи в продължение на много години, трябва да бъдат под постоянен надзор, пише jenata.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар