април 18, 2024

Готи със заявка да разбие класациите с новия си хит "Нейна"

https://kliuki.net/kliuki/goti-sas-zayavka-da-razbie-klasaciite-s-noviya-si-hit-neyna/162672 Kliuki.net
Готи със заявка да разбие класациите с новия си хит "Нейна"

Готи разкрива себе си в откровено интервю
  1. Кой е Георги Георгиев – Готи? Политик, актьор, изпълнител, продуцент?

Преди всичко мога да се определя като политик, колкото и невероятно да звучи за мнозина. Аз съм лидер на политическа партия – БНО и на настоящите избори смятам, че ще дам онази сериозна политическа заявка за промяна, която нашите политици показаха, че съществува само на думи. Затова и младата ни партия до момента водеше политика на осмиване и показахме на българина, че царят е гол. Също като в онази приказка любима на всички нас от детството. Именно затова акцента през 2019г. беше тиквата, с която аз се появих на рекламните постове със слогана “ да направим от тиквата, тиквеник за народа “, за да нахраним бедният народ. Истината е, че хората са гладни, бизнеса фалира, хаоса е съвместен и е време наистина да се помисли за хората. Аз съм човек от народа и съм преминал, като почти всеки българин през много трудни житейски ситуации, в който съм нямал пари в джоба и затова зная какво е  душевното усещане на хората и е време това да се промени – да имаме равен живот на европейци, като братята ни от европейските държави. Ето този е политика Георги Георгиев. Готи е актьора, изпълнителя, човекът на изкуството и то е в мен, затова ще продължа да пея и да създавам положителна емоция за хората. Като продуцент имам амбицията да подкрепям младите български изпълнители.

  1. Всъщност вие сте продуцент в сериозен жанр на научно-популярното кино и документалистика. Във филма “ Осмото чудо “, излъчен в Българският нешанал джеографик,  Евроком и други телевизии, на който сте автор, водещ и продуцент. Кое ви вдъхнови да запечатате едни от най- значимите в България исторически местности Побити камъни и Варненският Халколитен некропол?
https://www.youtube.com/watch?v=e0IQH-TwuvE

За мен България е държавата с една от най-красивата природа и с много исторически ценности,  които за съжаление не са приоритет на държавната политика да се представят на света, така че да се разкрият и да се превърнем в привлекателна туристическа дестинация. От една страна това ще привлече много приходи за всички сфери в бизнеса, в друга ще напълни хазната.  Може ли да се сравняват няколко обикновени камъка в Стокхолм с тези от Побити камъни, който са уникално произведение на изкуството на природата и същевременно всеки, който ги е посетил излиза от това място с огромен енергиен заряд, който носи в себе си дълго време. Преди няколко дни пуснах най-новото си видео на песента – Нейна, която е във жанра на поп-музиката.

  1. Имате скандална слава на Поп-фолк изпълнител, това не е ли рязка маневра в жанровете и защо, особено след клипа ви с “ голата булка “ пред храм-паметника    “ Александър Невски “, едно толкова свято място за всички българи?
Готи със заявка да разбие класациите с новия си хит "Нейна"

Ще започна с последната част от въпроса ви защото за мен това е изключително важна тема и в не голяма степен добър опит. Казвам това с ясното съзнание, че апел към младите изпълнители да внимават с постулата “ В шоу бизнеса няма лоша реклама “. В известна степен е така, но цената която заплащаме с вътрешното си “ АЗ “ е неплатима. Аз няма да се извинявам на хората за този клип, тъй като съм си направил равносметката и като вярващ в БОГ и както Библията ни учи съм съгрешил само пред него и той е този който ми дава прошка. Всеки християнин знае за какво говоря. Видяхме как работи при Азис, Принс, който ходи с грим, лейди Гага, Мадона и много други световно известни изпълнители, включително Арнолд Шварценегер, който стана губернатор в САЩ, тази формула. Така и при мен се развиха нещата истината, е че ние сме медийни продукти. Но всеки един от нас има своето личностово развитие, израстване и ценности, който са извън тези медийни образи. Тази роля беше в противоречие с моята ценностна система именно на това се дължи решението ми да изляза от този тип музика и да творя такава музика каквато да радва и мен и слушателската аудитория, почитатели на поп-музиката. Затова Песента “ Нейна “ е началото за мен и моята музикална кариера на стойностните неща, който са в мен и чрез музиката смятам да изразя навън към слушателите.

  1. Може ли да повдигнете завесата около създаването на тази песен – "Нейна"?

Песента беше създадена за БГ Мюзик Фестивал, който не се състоя заради корона вируса през 2020г. Текста се роди спонтанно спрямо музиката и е посветен на вечната мъжка грешка, че не можем са оценим своевременно жената до себе си, а когато това се случи почти винаги обратен път няма. Музиката е създадена от небезизвестният незрящ композитор Панчо Карамански.

  1. След песента "Нейна" кога можем най-рано да очакваме следващият ви проект?

Аз съм готов със него. Амбициите ми са да се появи до месец на музикалният пазар, но нека остане изненада. Искам да кажа, че в тези тежки за всеки от нас времена на физическа и социална дистанция имаме отговорност да сме по смирени, по търпеливи и по толерантни към хората около себе си. Този невидим враг Ковид - 19 ни учи да обичаме ближния си, така както себе си, затова пожелавам на читателите си най-ценното: да са здрави и да намират време за хората до себе си. Тук можете да видите и видеото на песента на Готи – "Нейна". https://www.youtube.com/watch?v=mFWuX59ySTg [gallery link="file" ids="177703,177704,177705"]