Гигов продава „Локо“ (Сф)

Гласувайте за статията

Много въпросителни около софийските железничари

Гигов продава „Локо" (Сф)

Гигов продава „Локо" (Сф)

Николай Гигов търси на кого да продаде „Локо“ (Сф), научаваме от „Уикенд“. Оръжейният търговец го е закъсал яко и все по-трудно намира пари за отбора. Това е причината босът на „Делта Г“ да извади клуба на сергията. Засега обаче мераклии да поемат „червено-черните“ няма.

Миналата година Гигов беше предложил отбор а на свои партньори от Турция. Ефендитата от Истанбул обаче не се навиха и сделката пропадна. По-рано чрез контактите си във франция бизнесменът е предлагал „Локо“ (Сф) на структури около „Сосиете Женерал“, но и там ударил на камък.

В последните години Гигов орязал сериозно и бюджета на клуба, сочи финансовата справка. Навремето в „Надежда“ пръскаха по 3 милиона лева годишно, че и повече. Миналата година обаче шефът врътнал кранчето с около 40%. Разходите са намалели до 1,8 милиона лева според счетоводния баланс на клуба за 2010 г.

Бизнесменът е вдигнал ръце и от стадиона в „Надежда“. В началото на годината той обеща да се помъчи да го вкара в ред, тъй като в момента е опасен за публиката. Всеки момент козирката може да се срути. Към половината обект обаче има реституционни претенции, а решаването на проблема се влачи с години.

На боса му писнало и от непрекъснатите атаки от агитката. С „По-добре да не беше се раждал“ феновете го поздравиха наскоро по случай 50-ия му рожден ден. „Излиза, че си плащам, за да ме псуват“, ядосвал се Гигов. Той пое клуба през 1994 г. и го спаси от фалит, след като БДЖ бяха вдигнали ръце от ведомствения си отбор. За 17 години обаче спечели само един трофей – Купата на България.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар