В палатите на цар Киро се мяркат само слуги

Гласувайте за статията

Държавата едва ли ще вземе кичозните къщи на циганския бос

В палатите на цар Киро се мяркат само слуги

В палатите на цар Киро се мяркат само слуги

40 дни след трагедията в Катуница, къщите на самонареклия се Цар Киро пустеят. В една от тях от време на време се мяркали икономът му Бихчет и неговата съпруга Гюлтен. Жената имала за задача да поддържа домакинството и да върти черпака със специалитети, наредени според вкуса на господаря й.

Той не бил претенциозен по отношение на храната, защото в детството си помнел и гладни дни. И макар цар, не се отличавал с блестящи обноски, а храненето с нож и вилица му тежало доста.

„Вижте, Киро реши, че е цар, а не е такъв. Тронът му беше позлатен, а не златен. Имаше столове – италиански версачета, и въпреки това на моменти седеше на пода. Жена му Костадинка е с второ отделение. Най-простият човек на света! На него му щрака акъла, а на нея – ръцете. Уникална двойка са. Сега едва ли е гласувал, защото би трябвало да е в ареста. Но при него нещата са дълбоки. Така и не стана ясно кой и защо запали резиденцията му. Но в бялата къща до нея също нямаше мебели. Киро плати на местни да ги пренесем в нов дом, пак в нашето село“, разказва запознат с битието на ромския клан, пише вестник „Уикенд“.

„Киро е роден в пиротско село. Да си го върнат там, в Сърбия. Там му е мястото. Той не е син на цар Гого от Хасково, както се фука. Баща му се казва Георги. Беше с едно око, защото другото му избили от бой в народната милиция. Бил богат, имал злато, закопано край реката. Ама милиционерите го конфискуваха -беше отдавна. Майната му. Да се маха, защото се самозабрави. Помисли се за Господ и взе да раздава правосъдие. Странен човек – ту се прави на луд, то на болен. Писна ни от номерата му“,философски обясняват в селото.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар