Все още няма отговор на основни въпроси за смъртта на Петр Келнер

Гласувайте за статията

Докладът проследява събитията от излитането на хеликоптера до разбиването му

Все още липсва отговор на основни въпроси, свързани с инцидента, при който намери смъртта си собственикът на bTV – милиардерът Петр Келнер.

Според предварителния доклад, публикуван от Националният борд за безопасност на транспорта (NTSB) за катастрофата с хеликоптер в Аляска, няма видна причина, поради която машината се е разбила, пише bg-voice.com.

Петр Келнер

Докладът проследява събитията от излитането на хеликоптера до разбиването му

При инцидента, случил се в близост до ледника Кник в края на минали месец, загинаха петима души. Сред тях бе и Петр Келнер.

Докладът проследява събитията от излитането на хеликоптера до разбиването му. Метеорологичните условия по това време са били идеални за полет.
„Кой, какво, кога и къде? Това са въпроси, на които тепърва ще търсим отговорите. До момента няма логична причина, която да е довела до катастрофата“, каза шефът на NTSB в Аляска Клинтън Джонсън.

Разследващите са проследили целия маршрут на хеликоптера, на който са били Петр Келнер, пилотът Зак Ръсел, Шон Макменами, Грек Хармс и Бенджамин Лароша.
Според GPS-системата на машината, тя не е минала през нито един район, в който е имало буря или опасни условия за летене. Въпреки това, хеликоптерът се е разбил.

Вертолетът е напуснал летище Васила в 14,40 часа. Минути по-късно е качил пасажерите, които са били до близкото езеро. След това се е насочил към пистите, където те е трябвало да карат ски.
Хеликоптерът е летял на ниска височина. Това предполага, че е трябвало да вземе скиорите от подножието на хълма и отново да ги качи горе, където те да се спуснат за пореден път.

Именно при последното издигане до върха на пистата, се е случила и трагедията. Според GPS системата на хеликоптера, той се е задържал на една точка за около 3 минути. Това е и мястото на разбиването.

Заради забавянето от фирмата оператор веднага са потърсили връзка с пилота. Той не е отговорил. Около 20 часа вече било ясно, че машината се е разбила.
Притеснителен е фактът, че останките са открити на много голямо разстояние от мястото, където е бил маркиран първоначалния маршрут, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар