Внимание! Нагла джебчийка дебне клиенти пред лъскави заведения

Гласувайте за статията

Крадлата обира портфейли и чанти за броени секунди, навърта се и по спирки на градския транспорт

Закоравяла джебчийка ограбва безцеремонно заможни клиенти пред елитни заведения в сърцето на София. Името на наглата крадла е Елена Василева и тя е стара познайница на полицията, в чиито регистри има богато криминално досие.

През последните няколко седмици обаче, броят на набезите й рязко се е увеличил, а органите на реда предупреждават всички граждани да бъдат особено мнителни, ако забележат жена със странно поведение да се навърта покрай входовете на тузарските ресторанти и барове в центъра на столицата.

Похватът, който крадлата използва за предварително набелязани мишени, е да предизвиква състраданието им с фалшиво послание, написано на евтин картон, в което уж проси милостиня.

Именно това е капанът за жертвите, тъй като само за броени секунди, всеки решил да прояви човещина и да й помогне, се разделя с портфейла или чантата, откъдето възнамерява да извади парите си.

Грабне ли личните вещи, Василева се изстрелва със скоростта на светлината от местопрестъплението, пред ошашавения поглед на ограбения гражданин. И тъй като клиентите на такива заведения са хора с големи финансови възможности, плячката често пъти надхвърля средната пенсия, с която нашите баби и дядовци преживяват по цял месец…

От МВР призовават гражданите да бъдат с особено повишено внимание не само около барове и ресторанти, но и покрай подлези и спирки на столичния градски транспорт, които също попадат в периметъра на крадлата. Там Елена обаче действа по друга схема – в час пик, когато навалицата е най-голяма, а хората уморени от работния ден, дръзко заграбва дамски чанти и портфейли от разсеяните си жертви, без самите те да се усетят.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар