Виолета Гълъбова – вижте първата Мис България (Снимки)

Гласувайте за статията

Виолета Гълъбова става първата Мис България 1990 година, след падането на социалистическия режим

Красавицата Виолета Гълъбова е първата носителка на престижната титла. Конкурсът започва да се провежда през 1990 година от Васил Папазов, който организира първото подобно събитие у нас и патентова неговото име. По времето на предишния режим също се правят конкурси за красота, но само за кратко.

Победителката Виолета Гълъбова освен, че е красавица има и добро образование. Мис България 1990 година завършва софийската английска гимназия. Известно време красавицата работи, като медицинска сестра във доста тежко отделение по реанимация.

Няколко години по-късно Виолета завършва висшето си образование и получава диплома за доктор. Миската се изявява по Канал 3, като водеща на здравна рубрика. След известно време Виолета Гълъбова заминава в САЩ за да осъществи мечтите си. Там Мис България се започва да работи по специалността си.

И ако някои твърдят, че миските купуват титлата си и показват само красота, не им вярвайте. Повечето от тях могат да се похвалят с завидно образование и с добра професионална реализация. Те разбиват твърдението, че раждането разваля фигурата и са станали майки, които и сега изглеждат фантастично.

Вижте по-известните победителки в конкурса Мис България, които могат да се похвалят с прекрасна външност и добра професионална реализация.

Мис България 1995 Жени Калканджиеваkalkandviewajeni-i-mandela

Жени Калканджиева е миската, която се класира в десетката на  престижния конкурс „Мис Свят“. По това време тя се запознава с Нелсън Мандела. В момента Калканджиева върти бизнес и управлява модната си агенция „Визаж“. Тя е щастлива майка на прекрасен син, който се казва Георги от брака й с Стефан Манов – Тачо.

Наталия Гуркова Мис България 1998nataliqnatalia

Наталия Гуркова напусна България преди 11 години. Тя замина за ЮАР при Джорже Михалевич, който и стана съпруг. Миската има две деца Джорджия на 6 години и Кристиан на 2. Само преди дни малката красавица Джорджия грабна титлата „Малка Мис България“.

Ивайла Бакалова Мис България 2001iwajla1

Ивайла в момента се подвизава в Дубай, където върти бизнес с луксозни недвижими имоти. Бакалова  има дъщеря от връзката си с Румен Гайртански – Вълка, за която се грижи сама. Рая е родена през 2003 година. Тези дни миската се завърна в България, като ще вземе участие Седмицата на модата в столицата.

Теди Бургазлиева Мис България 2002burgazlievatedi

Теодора Бургазлиева за кратко е Мис България. Скандални голи снимки стават причината короната на Теди да бъде отнета, защото регламента на конкурса не го позволява. Само, че и днес я помнят, като Мис България. Теди се жени за Александър, син на Стойчо Младенов, но след 4 годишен брак двамата след разделят. Бургазлиева заминава за САЩ, където живее в момента. Работи, като брокер, после в банка.  Теди успява да превърне хобито си да рисува в бизнес и днес продава картини по цял свят, а освен това има собствена марка за облекло.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар