Вижте звездите от „Пипи дългото чорапче“ 50 години след сериала (Снимки преди и сега)

Звездите от „Пипи дългото чорапче“ са неузнаваеми 50 години след сериала

„Пипи дългото чорапче“ продължава да е най-обичаната детска книга и до днес, а писателката Астрид Линдгрен крие доста интересни подробности около създаването й. Не по-малък интерес обаче буди и филмовата поредица, която повтори успеха на романа и се радваше на огромен интерес през 80-те години. 50 години след сериала, поредицата продължава да буди мили спомени у почитателите на Пипи. А наскоро трите главни звезди от поредицата — Ингер Нилсон, Мария Першон и Пер Сундберг отново се събраха, за радост на феновете си. И не можем да не признаем, че времето силно ги е променило.

66-годишната Нилсон е само на 8 години, когато я канят да играе Пипи. Тя успешно се въплъти в образа на героинята си не само в тв поредицата, но и в двата игрални филма след това. По-късно актрисата учи за медицинска сестра, но тъй като все още я търсят за различни роли, избира киното. За съжаление единствената й по-голяма роля е във филма „Грипсхолм“. И почти не сме я виждали в други продукции. През 2007 година обаче успя да спечели кастинг в сериала „Комисарят и морето“ на немската ZDF тв. И от тогава играе криминалния патолог Ева. Към днешна дата Ингер работи като секретарка в клиника в Стокхолм и от време на време приема да участва и в малки театрални продукции.

За Аника /Мария Першон/, ролята в „Пипи“ се оказа първата и единствена телевизионна изява. Тя се отказа от киното и завърши медицина, омъжи се за испанец, роди един син и се премести в Майорка. В момента работи като асистент на възрастни хора. И по никакъв начин не се интересува от завръщане под прожекторите.

Пипи дългото чорапче преди 50 години и днес сн. Фейсбук
Звездите от „Пипи дългото чорапче“ преди 50 години и днес сн. Фейсбук

Най-малко се знае за Пер Сундберг. Екранният Том се отказва от киното на 16 години, за да учи бизнес. И от 2009 година е мениджър на международна компания, като завежда отдела за връзки с обществеността. Що се отнася до ролите му в киното, от 1973-година насам бившата детска звезда не е изиграл нито една.

Ингер Нилсон преди 50 години и днес сн. Инстаграм
Ингер Нилсон преди 50 години и днес сн. Инстаграм
Героите преди половин век сн. Пинтерест
Героите преди половин век сн. Пинтерест

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.