Васил Божков уредил бронирани джипове за протестите (Черепа броил 2 млн лева на автобоса Стоян Желев)

Гласувайте за статията

Васил Божков финансира протестите, прикрит зад София Франс Ауто

Укриващият се в Дубай от родното правосъдие с 18 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков финансира несекщващите вече трети месец протести срещу правителството на Бойко Борисов. Той е отпуснал цели 2 млн. лева, оставени от него още в края на ноември 2019 г. за покупката на три бронирани водила от марката БМВ.

Според сигурен източник на Уикенд, Божков е постигнал устна договорка с автобоса Стоян Желев, който е един от най-големите дилъри на БМВ за България, платените предварително милиони левове от него да бъдат предоставени на мъж, носещ прозвището Културиста.

По този начин уличните протести били захранени със стотици хиляди левове, с които са напазарувани и част от съмнителните лица от крими контингента, мятали бомби и павета срещу полицаите на пл. „Независимост“. Очакванията на Васил Божков са да получи още поне 1 млн. лева от Стоян Желев, но това ще се случи едва след като бъде намерен купувач на бронираната му лимузина БМВ от току-що излязлата 7-а серия на немската марка. Според запознати Васил Божков направил поръчка в „Ауто Бавария“ за 3 автомобила на БМВ – два бронирани джипа Х5 и една лимузина от новата 7-а серия още през есента на 2019 г. Укриващият се бизнесмен лично е конфигурирал возилата и както е според правилата, платил предварително за производството им.

Трите возила са му излезли малко над 2 млн лева. Черепа искал за себе си бронираната 7-а серия и джипа Х5, а другият джип напазарувал за дясната си ръка Георги Попов, който се укрива с него в Дубай.

Само дни след като тази пролет МВР конфискува поръчковия „Мерцедес Майбах“ на Васил Божков, както и няколко беемвета, ползвани от него и охранителите му, Черепа взел мерки, за да осуети бъдеща конфискация и на чаканите нови модели бронирани возила.

Затова постигнал устна договорка с аутобоса Стоян Желев, с когото от години е близък приятел, джиповете да бъдат продадени на други клиенти, а той да получи парите си обратно. Това вече се е случило с двата джипа, но не и с блиндираната лимузина от новата 7-а серия на БМВ.

Източник: Уикенд

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар