Лекар преживя истински ад, след като му бе поставена ваксината на „Модерна“

Гласувайте за статията

Компанията отказа да коментира случая

Медик от Бостън преживял истински ад, след като бил ваксиниран с ваксината на „Модерна“.

Изданието „Ню Йорк таймс“ отбелязва, че това е първият подобен случай, свързан ваксината на „Модерна“.

"Модерна"

Компанията отказа да коментира случая

Американските федерални власти разследват най-малко шест случая на хора, които са имали сериозна алергична реакция, след като са били инжектирани с ваксината на Пфайзер/Бионтех, припомня изданието.

Двете ваксини съдържат сходни съставки. Инцидентът с ваксината на „Модерна“ е станал миналия четвъртък. Онколог от Бостънския медицински център, който по принцип е бил алергичен към морски мекотели, е бил ваксиниран. Почти веднага след това имал остра реакция, почувствал се замаян, а биенето на сърцето му се е ускорило.

Ваксиниращият персонал разрешил на лекаря да използва устройството, с което той сам си поставя противоалергенен препарат. После медикът бил отведен в спешно отделение. След като състоянието му било оценено, той бил поставен под наблюдение и след известно време бил изписан. Към днешна дата вече се чувства добре.

Компанията Модерна изрази готовност внимателно да проучи инцидента. От там обаче добавят, че не са готови да коментират единичен случай на проявление на алергична реакция, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар