България скърби! Почина Иван Ласкин (Актьорът загуби в битката с болестта)

България скърби! Почина Иван Ласкин (Актьорът загуби в битката с болестта)
4 (80%) 1 vote

Иван Ласкин почина, актьорът живя като виден бохем, последните си дни прекара в реанимацията на ВМА

Иван Ласкин се е отървал от мъките на тежката си болест. Актьорът е починал на 48 години, съобщават медиите. След като на 28 декември постъпи в реанимацията на ВМА, където не успя да се възстанови въпреки грижите на лекарите да го върнат към живота и молбите на близките си да стане чудо.

Снимка: ХотАрена

Ласкин е изиграл куп роли в театъра и киното както в български така и в чуждестранни филми. Най-запаметяваща обаче е ролята му в детската поредица „Васко да Гама от село Рупча”, излязла на малкия екран през 1986 г.

Иван Ласкин като малък
Снимка: Фейсбук

Ролята му го прави най-известното хлапе у нас. Мнозина си го спомнят и днес. След като завършва ВИТИЗ играе и в други роли. Като най-известни са тези в „Хайка за вълци” и по-късно в „Дунав мост”.

В последните години от живота си той бе много критичен в социалните мрежи с пиперливия си език. Поведението му и коментарите му винаги ставаха повод на люти спорове и хиляди споделяния.

Цяла България потъна в скръб за Ласкин. Когато скръбната вест за кончината му бе съобщена от Диана Любенова тя избухна в сълзи и не можа  да скрие мъката си, предават от blitz.bg.

За Ласкин скърбят не само колегите му. Къци Вапцаров написа „Беше готин пич!”, а Златка Димитрова и Мон Дьо също страдат от загубата му.

Светла памет на талантливия актьор!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар