България се нареди в престижна класация на списание „Forbes“

Гласувайте за статията

България заема златната среда

България успя да се нареди в престижна класация на авторитетното списание „Forbes.

Става въпрос за класация за най-сигурните държави в момента по отношение на пандемията COVID-19. В тази класация списание „Forbes“ ни нарежда на 48-о място от общо 100 държави (250 от дългия списък). На практика по този начин дава висока оценка на усилията на българските лекари.

България

България заема златната среда

За сравнение САЩ са след нас – на 58-о място. Русия – на 61-во. Зад нас са и цяла поредица страни-членки на ЕС. Шест на брой, информира „Монитор“.
От списанието признават, че на този етап стабилността вече е в ръцете на икономистите – първото и второто място на Швейцария и Германия се дължат на стабилните и адекватни действия за бързо задвижване на икономиките им. С други думи казано, сегашната “златна среда”, която заема България, се дължи на бонификацията, която сме получили от бързата реакция на генерал Венцислав Мутафчийски, на неговия щаб и лекарите, с подкрепата от институциите и гражданското общество.

Съвсем логично е сега страните с устойчива икономика да стоят по-добре. Явно, черпейки опит от силните икономики, управляващите разширяват социалното подпомагане на още сектори и групи хора. От тяхната ефективност ще зависи как ще гледат на страната и чуждите инвеститори.

Безспорният извод обаче е, че „Forbes“ запушва устите на хулителите на ген. Мутафчийски, както и на малцината, но гласовити негови колеги, които се опитваха да омаловажат неговите усилия. Както се вижда от новите огнища през последните дни, вирусът не изчезва и всички трябва да сме предпазливи.

Щабът не е разпуснат. Но нека проявим разум, да не дърпаме дявола за опашката, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар