март 29, 2024

Бойко Рашков отправи сериозна критика към Иван Демерджиев

https://kliuki.net/skandali/boyko-rashkov-otpravi-seriozna-kritika-kam-ivan-demerdzhiev-3/166701 Kliuki.net
Бойко Рашков отправи сериозна критика към Иван Демерджиев

Информирал е президента за притесненията си по отношение на рокадите в МВР

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков отправи сериозни обвинения към настоящия Иван Демерджиев за това, че се уволняват доказани професионалисти.

В интервю по bTV той не скри, че вижда умисъл в това действие. Освен това предположи, че по всяка вероятност върху сегашния министър на вътрешните работи се оказва натиск за назначения и рокади.

Бойко Рашков отправи сериозна критика към Иван Демерджиев

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция? Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави Рашков.

Той настоява да бъде уволнен един от заместниците на Иван Демерджиев, но отказа да назове неговото име в прав текст.

Изрази надежда, че ще видим и персонална корекция в ръководството, допълвайки, че един от заместниците на Демерджиев е живял в продължение на половин година незаконно в държавно жилище, при това без да плаща наем.

Бойко Рашков не пропусна да попита дали МВР продължава да стои на позицията си „мутри вън“ или позицията вече е обърната на „мутри вътре“.

На въпроса дали смяната на шефа на ГДНП е заради незаконния арест на Бойко Борисов, Рашков отговори, че не може да каже, че това е мотив за отстраняване и допълни, че министърът нито задържа под стража, нито пък освобождава.

Както стана ясно преди ден Атанас Илков смени на поста Венцислав Кирчев, който отива в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Бойко Рашков не скри, че вече все по-често се пита дали с Демерджиев все още са в един отбор. Той посочи, че е смятал, че основната цел е да бъдат премахнати корупционните практики за купуване на гласове, както и това ГЕРБ и ДПС да не се връщат отново във властта. И попита дали с промените МВР не цели отново да се върне във времето на Борисов.

Ексвътрешният министър посочи, че е разговарял с държавния глава Румен Радев и служебния премиер Гълъб Донев и изрази надежда, че те не са знаели за тези „своеволни промени“, които някои в МВР са си позволили да направят. Подчерта, че е в „принципно добри отношения“ с президента и допълни, че срещите и разговорите му с него са много редки. Въпреки това го е информирал за притесненията си по отношение на рокадите в системата.

Източник: dir.bg