март 29, 2024

Биячите от „София Запад“ взеха главата на полицейски шеф

https://kliuki.net/skandali/biyachite-ot-sofiya-zapad-vzeha-glavata-na-policeyski-shef/166687 Kliuki.net
Биячите от „София Запад“ взеха главата на полицейски шеф

Заповедта за дисциплинарно уволнение била подписана от Бойко Рашков

Вероятно уволнението на полицейски шеф, разтегнал чадър над биячите от „София Запад“, е била една от последните заповеди, подписани от бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Става въпрос за уволнението на началника на полицията в Созопол – Красимир Киров, който е бил дисциплинарно уволнен след постъпили данни за опънат чадър над столичната крими групировка „София Запад“.

Биячите от „София Запад“ взеха главата на полицейски шеф

При все, че МВР потвърди официално информацията за отстраняването на Киров, категорично отказаха да посочат причините за това.

Важен човек в МВР обаче издава, че Киров бил уволнен заради опитите му да прикрие жестокия побой над трима негови подчинени, нанесен им в дискотека в морския град от членове на хулиганската групировка „София Запад“.

Според твърдението при все, че Красимир Киров е бил информиран още същата нощ за побоя над служителите му в дискотеката, той умишлено забавил издаването на заповед за полицейска акция по задържането на нападателите. Той дори направил опит да убеди пострадалите полицаи, че е по-добре да не се разчува за случая, тъй като във въпросната вечер не били в заведението по работа, а пиянствали.

Нещо повече – Киров дори предложил на пребитите си служители да им уреди среща с тартора на „София Запад“ Любомир Костадинов – Младежа. При все, че той не бил във вечерта на мелето в дискотеката, кара лятото в Созопол, тъй като стопанисва плажен бар.

Мълвата носи, че помлените от бой полицаи поискали по 20 хиляди евро, за да забравят за случилото се. Колосалната сума обаче категорично им била отказана от Младежа и травмите им били оценени на 30 хиляди лева общо.

Достигналият до Бойко Рашков сигнал сочел, че Киров и друг път прикривал членовете на бандата „София Запад“. Според недоказани твърдения групировката дори контролира търговията с дрога в Созопол. Това се случва от миналото лято пред погледите на полицаите.

Припомняме, че Киров изкара само година на шефския пост в Созопол, след като през миналото лято бе прехвърлен от Царево. Там той бе началник от 2013 г.

Като шеф на тамошната полиция, Красимир Киров също бе разследван от инспектората към МВР. Дори общинският съветник от Царево – Емил Пейчев заведе дело срещу него.

Източник: Уикенд