Елизабет отказа титла на бебето на Меган и Хари (Арчи Харисън става принц, само ако Чарлз стане крал?)

Елизабет отказа титла на бебето на Меган и Хари (Арчи Харисън става принц, само ако Чарлз стане крал?)
5 (100%) 1 vote

Бебето на Меган и Хари става принц, само ако Чарлз стане крал

Синът на Меган и Хари – Арчи Харисън, може да не е принц по рождение, но ще стане такъв, ако дядо му се възкачи на трона. Както е известно, кралица Елизабет не предложи на херцозите на Съсекс да дари с титла детето им. И дори не е обсъждала този въпрос с тях.

Най-новото кралско бебе обаче автоматично ще добие този статут, ако дядо му, принц Чарлз, стане крал. Закон на крал Джордж V гласи, че всички наследници на суверена от мъжки пол са с титлата принцове. А техните първи наследници от мъжки пол – също. С декрет от 2012 година, кралица Елизабет разпореди всички деца на първородния син на престолонаследника също да са със статут на принцове. Което автоматично превърна Шарлот и Луи в кралски особи. Братовчед им Арчи Харисън обаче няма титла и може да получи такава единствено с решение на кралицата. Или, ако дядо му стане крал.

Говори се, че Елизабет се е отказала да издава втори декрет, а и Меган и Хари също не искали да обременяват сина си с титли още от сега, пише „Дейли мейл“. За двойката е напълно достатъчно, че имат бебе и искат да му осигурят колкото се може по-нормално детство. За сметка на това са водени разговори с принц Чарлз, който обещал, че децата на Хари и Меган също ще получат кралски титли. И то веднага щом той стане крал. И е много вероятно към тях да се прикрепят и други почетни звания.

Бебето на Меган и Хари без титли от кралицата сн. Инстаграм

Бебето на Меган и Хари без титли от кралицата сн. Инстаграм

Но дори и без титли, синът на Меган и Хари е добре осигурен. Малчуганът  ще разполага с лично състояние от над 35 милиона лири. Това е официалната сума, на която се изчислява общото богатство на Меган и Хари. Но се предполага, че то в действителност е доста по-голямо, а реалните цифри се пазят  в тайна. Така дори и без титли, децата им няма да са бедни, нито да разчитат на кралска милост.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар