Бебето на Криско без погача за 40 дена

Гласувайте за статията

Бебето на Криско без погача и орисване за 40-те си дена

Бебето на Криско вече е на месец и половина, но няма индикации рапъра и приятелката му Цвети да са спретнали популярния ритуал погача.

От акаунтите на двойката в социалните, които те ползват като че ли повече за рекламни цели, не става ясно дали рапърът и бившата му танцьорка са спазили обичая както миналата сряда направиха колегата му Тото и гаджето му Кристин.

Припомнете си, че Цвети направи Криско татко по същото време 21 септември и го дари с момиченце на име Амая. Миналата сряда половинката на Тото от „СкандаУ“ събра петнайсетина приятелки и колежки за да орисат съдбата на Доминик, който се пръкна на бял свят на 21 септември, пише LifeOnline.bg.

Криско бебе

Снимка: Инстаграм

Ритуалът представлява представянето на бебето пред света с погача за здраве. На това събитие присъстват само най-близките и позитивни жени, които носят подаръци и паричка за бебето, и сладко за майката – орисници. Яде се предимно сладко и лек ликьор, за да е сладка кърмата на майката.

Всяка гостенка, подобно на феите от приказката за „Спящата красавица”, поднасят подаръците на „мъничето”, наричайки животът му да е изпълнен с щастие, късмет, здраве, любов, разум, богатство, благополучие,… това е така нареченото „орисване“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар