Бащата на телефонния тормоз вилнее в България

Бащата на телефонния тормоз вилнее в България
5 (100%) 1 vote

„Топ Форекс“ са под фалшива самоличност, мамят с нови оферти за валутна търговия

Скандално известната у нас фирма „Топ Форекс“ и нейният основател – чешкият гражданин Павел Кочалка, са подновили измамническата си дейност в България и през последните няколко седмици прилагат нагла схема за телефонни измами, ограбвайки спестяванията на стотици наши сънародници.

„Ако получите обаждане с примамлива оферта за бързо и лесно забогатяване чрез инвестиране в търговия с валути, веднага побързайте да сигнализирате органите на реда. В никакъв случай не давайте съгласието си на съмнителни оферти за бързи пари“, предупреждават от „Икономическа полиция“.

Още преди 10 години „Топ Форекс“ опита да разклати държавата с крупна схема за източване на огромни суми чрез съмнително посредничество на борсата, но контролният орган на държавата – Комисията по финансов надзор, се задейства навреме и осуети намеренията им.

С днешната дата, измамникът Кочалка, известен в Чехия като баща на телефонния тормоз и съдружниците му – Даниел Буриан и Станимира Кишишева, са се завърнали с фалшива самоличност и ново име на компанията – Goldenburg Group, както и нов сайт https://goldenburggroup.eu. Самото дружество пък е официално регистрирано в Дубай на адрес Cluster T, Office 6 – Jumeirah Lake Towers. Единственото нещо, което засега остава непроменено, е регистрацията на перачницата в Кипър – остров, известен като рай за бързо забогатели граждани, които кътат спестяванията си в офшорни сметки, далеч от вниманието на данъчните.

„Знаете ли какъв е курсът на долара днес? Следите ли какво се случва на фондовата борса?“. Това са обичайните въпроси, с които телефонните оператори на „Топ Форекс“ задействат измамата. Номерата на потенциалните им жертви са събрани от крадени бази данни, така че обадят ли ви се, те са наясно както може и какво не да поискат от вас.

Следващият им въпрос е дали имате спестявания, които искате да увеличите само за броени дни, при това без да се налага дори да мърдате от дивана. „Единственото, което се изисква от вас е първоначално да стартирате с минимална сума в порядъка на 50-100 долара и да търгувате на борсата през платформа на наш брокер, който е лицензиран в Кипър“, обясняват измамниците.

Тези, които се хванат на въдицата, печелят известна сума пари още от първото вложение. Често доходността е 300-400%, т.е. вложилият 100 долара вече има 400, дори и повече по сметката си.

Зарибените наивници дори не се сещат да попитат откъде идват тези нереални свръхпечалби. Те играят през платформи и остават с впечатление, че благодарение на своите „дълбоки” познания и нюх са ги изкарали сами. Всъщност обаче, вложените пари не са излизали никъде по форекс борсите.

Следващият етап в схемата е агитация за „улеснение“ парите да се прехврълят на доверен брокер на фирмата, който уж играе на FOREX пазарите, за да ги обогати максимално. Тук капанът щраква, защото сумите директно отиват в чужда банкова сметка, вместо на борсата.

Така в следващия миг, клиентът вече е загубил всичко, а редовно обяснение е невинното: „Пазарът неочаквано се срина“.

Следва агитиране за допълнителни пари, за да се избие „клина“. За период от няколко минути до няколко дни, новите суми също се губят и така цялата схема е напълно реализирана, а измаменият инвеститор дори не може да си обясни как е загубил всичките си спестявания само за дни.

„Вашите права и активи не са защитени, няма да реализирате печалба на борсата, защото няма да инвестирате реално. Ако вече сте клиент на тези фирми и лица, незабавно пуснете сигнал до Комисия за финансов надзор, съветва „Икономическа полиция“.

„Целта е служителите на дружеството в България е да привличат клиенти за контрагента си зад граница. На въпроса: „Имате ли издаден лиценз” отговорът винаги е утвърдителен (Да, кипърски). Практикува се и прикритие зад фасадата на рекламна агенция, затова бъдете изключително внимателени, обясняват експерти от Комисията по финансов надзор.

Криминалисти от полицията обясняват, че завръщането на чеха Кочалка в бизнеса е станно решение, при положение, че той е под прицела на властите в няколко държави заради завличането на клиети с огромни суми пари чрез предложения за инвестиции във валути.

Новата измамна схема вече е обект на съвместно разследване от полицията в България и Гърция, тъй като телефонните мошеници действат и там, издават отлично запознати със случая източници.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар