Антония Петрова се похвали с нови снимки от погачата на Благовест (Ексклузивни кадри от празника)

Гласувайте за статията

Антония Петрова и сина й Габриел греят в червено на погачата на мъника, досущ като мартенички

Антония Петрова ни зарадва с нови снимки от погачата на Габриел. Миската се похвали как е протекъл същинския празник по случай 40-я ден на първородния й син.

След като бебето бе представено пред Бог и му бе прочетена традиционната молитва младото семейство спретна пищно тържество в негова чест. Поканени бяха 40 орисници. Те бяха избрани от майката и са само успели, добре реализирани жени, приятелки и майки.

Снимка: Инстаграм

Те орисаха малкия принц Благовест на тематично тържество. Дрес кода на погачата на малкия бе „Мартеницата”. Червеният и белият цвят бяха избрани като олицетворение на чистотата и силата. Символично бе присъствието на Щъркела. Който е донесъл бебето и с него е започнал един нов и хубав живот.

Без съмнение Мис Бъгария спази всички народни обичаи. Тя сподели, че погачата на бебето е протекла както му е реда. Но и с нов прочит наложен от съвремието.

Снимка: Инстаграм

Госпожа Батинкова разказа на своите фенове как е преминало тържеството. Тя се похвали, че са спазили обичая в приятна и задушевна обстановка. Имало водещ в народна носия, който запознал гостите с ритуалите. Които били извършени за благополучието на малкия. Миската е горда, че освен изисканост и лукс, съчетани с нашенските традиции е имало много смях и позитивни емоции и любов. В такава уютна атмосфера са орисали най-желаното бебе като са му пожелали да е силен, здрав и успешен както и да е най-добър във всяко свое начинание.

Вижте още много снимки от погачата на Габриел в галерията!

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар