Алисия и Преслава в полицията заради аферите на Бирмата (Всичко за скандала)

Алисия и Преслава ще бъдат разпитани къде се укрива бившият им

Преслава и Алисия и Алисия ще бъдат привикани от полицията заради общия им мъж Георги Станоев – Жоро Бирмата. Това научи „България Днес“ от източник на разследването. И двете фолкаджийки са били интимни с него, преди той да бъде погнат от полицията за четирите фабрики за нелегални цигари край Горна Оряховица, Дупница и Тутракан, атакувани в края на август т.г.

Последната любима на Георги Станоев бе Алисия. Според близки на двойката певицата му е била шута малко след като в публично лъсват проблемите му със закона.

Жоро Бирмата заедно с баща си Евлоги и брат си Антон Станоеви е в нелегалност от повече от три седмици. Те са задочно обвинени за участие в престъпна група за незаконно производство на цигари с още шестима души.

Криминалисти се готвят да извикат на разпит двете чалга певици в следствието, като се надяват мадамите да споделят информация, с която да бъдат открити и закопчани Бирмите. Алисия и Преслава ще бъдат препитани за всички семейни имоти и екзотични дестинации, които са посетили заедно с Жоро Станоев, категорични са ченгета. Криминалисти предполагат, че бегълците се укриват на някое от тези места.

„Тримата не са установени към момента. За един от тях има информация, че е напуснал пределите на страната. Другите двама най-вероятно са в България, предприети са действия за издирването им“, разкри ръководителят на спецпрокуратурата Даниела Начева.

Алисия Преслава Жоро Бирмата
Снимка: ПИК

Разплитането на нелегалната дейност на Бирмите започва още преди 2 години. Тогава под лупата на разследващите попадат двама пловдивчани, които демонстрират изключително висок стандарт на живот, без да имат легални доходи, разкриват ченгета. Докато са следени от разследващите, заподозрените придобиват и няколко тузарски лимузини. Пловдивските ченгета пристъпват към акция в края на август тази година.

Разкрита е нелегална фабрика в Тутракан. До нея ченгета стигат, тъй като започва изкупуване на огромни количества тютюн от село Калугерово. Ченгета проследяват пътя на листата и стигат до още три фабрики – две в Дупница и една в Горна Оряховица. Нахлувайки в помещенията, пред униформените се разкриват ултрамодерна техника за обработка за тютюн, мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. Фабриките са оборудвани със спални помещения за работниците, столова с готвач, помещения за почивка, фитнес зала. Тогава са прибрани 23-ма души, но се оказва, че сред тях няма нито един, който да е заемал отговорна позиция в нелегалната дейност.

Веднага след като са прибрани в ареста, започват разпити на задържаните бачкатори от фабриките. Не след дълго работниците разкриват своите босове. Така в средата на септември спецпрокуратурата започва акция срещу заподозрените – Евлоги, Георги и Антон Станоеви. Тараш е извършен в култовото заведение „Кошарите“, сега сръбски ресторант „Бест“, и „Везувий“ в столичния кв. „Иван Вазов“. В ареста бе прибрана бившата жена на Евлоги – Лидия Станоева, известна сред приятелите си като Лидка Скалата. След разпит тя е освободена без обвинения, предават от Bgdnes.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.