април 18, 2024

Меган и Хари заживяват в прокълнато имение след сватбата (Още за безумния подарък на кралицата)

https://kliuki.net/kliuki/megan-i-hari-zazhivyavat-v-prokalnato-imenie-sled-svatbata-oshte-za-bezumniya-podarak-na-kralicata/154623 Kliuki.net
Меган и Хари заживяват в прокълнато имение след сватбата (Още за безумния подарък на кралицата)

Меган и Хари се местят в прокълнато имение след сватбата, било подарък от кралицата

Меган и Хари се местят в прокълнато имение. Интересен подарък за младоженците се кани да поднесе кралицата, като им предлага имението "Йорк". Малката къща изглежда симпатично, но само от далеч. В действителност се радва не особено популярна слава, а освен това има зловеща история. Въпреки че ще получи титлата дук на Глостър, Хари няма да получи и фамилното имение към званието. Затова кралица Елизабет предложила на младите имението "Йорк", което се намира на метри от двореца Сандрингам и от Анмър хол — фамилните резиденции на принц Уилям и кралицата. Хайгроув, който е семейна резиденция на принц Чарлз твърдо бил отхвърлен като идея. А Меган останала очарована от идеята да живее в уютна къщичка близо до кралския дом, но в същото време достатъчно самостоятелно. Никой обаче не си направил труда да сподели с холивудската принцеса, че в действителност къщата се радва на мрачна слава. Някои твърдят, че тя е била обитава от духа на херцог Кларънс. Принц Еди, по-големия брат на крал Джордж, трябвало да стане крал на Англия. За щастие се споминал достатъчно млад, за да не успее да се възкачи на трона, пише "Дейли мейл". Той обаче доста дълго време ползвал имението за лична вила. И вътре са се случвали неща, за които дори в кралското семейство се чувстват неудобно, да ги коментират. След смъртта му, последната годеница на принца — Мери Тек, успява да се омъжи за брат му крал Джордж, който запазва абсолютно непроменена къщата. Бъдещите крал и кралица Мери са принудени да прекарат доста години тук, което се отразява и на трите им деца. Само бракът успява да ги спаси от мрачното имение — една от главните причини, бащата на кралица Елизабет толкова млад да се ожени за майка й — Елизабет Боул-Лайънс. А неговата сестра да каже "Да" на 16 години по-възрастен мъж.

Призраци и слуги

През годините имението се сдобива с мрачната слава на обитавано от духове. Кралица Виктория още преди векове го определя като "мрачно, тягостно и твърде селско". В последствие много от роднините на кралицата отказват идеята да го ползват за лятна резиденция. Странно е обаче, че Елизабет въпреки това го предлага на Меган и Хари като сватбен подарък. В момента къщата се използва за склад от прислужниците, като от време на време наемния персонал също преспива в нея. И мнозина се чудят по каква причина нейно величество поднася толкова оскърбителен подарък на Хари. И дали това не е нейният начин да покаже, че смята сватбата му с Меган за твърде унизителна за семейството. [caption id="attachment_138523" align="aligncenter" width="350"]Меган и Хари заживяват в прокълнато имение след сватбата колаж: Клюки.нет Меган и Хари заживяват в прокълнато имение след сватбата колаж: Клюки.нет[/caption] В кралското семейство обаче са на мнение, че кралицата не цели да обиди внука си с този подарък, а просто държи семейството да е близо до нея. "Имението "Йорк" се намира само на метри от двореца. Освен това Хари и Меган ще разполагат с неограничени средства за ремонта му. Така че със сигурност ще го превърнат в идеален провинциален дом", твърдят близки до двойката.