Сбогуваме се с Иван Ласкин (Първи снимки от поклонението пред актьора)

Гласувайте за статията

Хиляди хора се стекоха, за да отдадат последна почит на Иван Ласкин

Днес България си каза последно сбогом с актьора Иван Ласкин, който почина на 48-годишна възраст. Той прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация. Поклонението започна точно в 12:30 в храма „Свети Седмочисленици”.

Към църквата започнаха да се стичат близки, приятели, роднини и колеги на починалия актьор, които да се сбогуват за последно с него.

Непокорният бунтар и ярък покорител на сцената и екрана издъхна след продължително и тежко боледуване във ВМА навръх светлия празник Йордановден и само ден преди имения си ден. Това беше третото влизане на актьора в реанимацията от 20 септември 2018 г. Преди това той беше настанен в отделението по „Гастро-ентерология“ във Втора градска болница, а в началото на декември и в „Пирогов“.

Иван Ласкин поклонение

Снимки: Блиц и ПИК

Сред дошлите да изпратят Иван Ласкин в последния му път са и културният министър Боил Банов, Ути Бъчваров, Петър Слабаков, съпругата му Ернестина Шинова, Славчо Пеев, Елена Петрова, шефът на Народния театър Мариус Донкин, Стефан Денолюбов, изключително близкият му приятел – музикантът Димитър Ковачев-Фънки.

„Живеем в едно време на абсолютно безхаберие. Надявам се хората да го запомнят, че във времето е имало един човек със свое собствено мнение, на което е държал и се е борил. Когато го загубим, почваме много да тъжим. Светла му пръст“, каза лаконично, но видимо развълнувано директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

„Какво да кажа? Бяхме приятели с Пепа Николова. Винаги съм се възхищавал, той беше мъжкар, прям. Много боли истината. Безкрайно харесвам откровените хора, може би и аз съм такъв. Отиде си много млад. Много го обичах“, каза бившият културен министър Вежди Рашидов.

„Той беляза цяло едно поколение – поколение, което израсна при едни други обстоятелства. Сбъдна мечтата на българина да пътува, да види други светове. Дори в тази си роля той беше затворник. Той остана пленник на прехода, искаше да каже много неща и ги казваше. Голяма загуба. Една градска легенда, едно момче на купона, едно готино момче, всички мадами и момичета си падаха по него“, каза радио и телевизионният водещ Ники Кънчев.

„Изпращаме един близък приятел. Няма какво да кажа“, едва сподели пред журналистите актьорът Тончо Токмакчиев.

„Годините на ранната демокрация си отмъстиха заради неговата честност и прямост“, каза Ути Бъчваров, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар