Принц Уилям за смъртта на Даяна: Мислех, че ще умра като нея, ако стана крал!

Гласувайте за статията

Принц Хари и принц Уилям за първи път проговориха за собствените си страхове, след смъртта на Даяна

„Мислех, че ще умра като нея, ако продължа да бъда принц или крал. Стоях и се питах „Защо се случи с мен? Какво съм направил?“. Това споделя принц Уилям с брат си Хари, по време на поредния документален филм за майка си. Двамата дадоха нови интервюта, в които разкриват мъката си, а поводът е 20-годишнината от смъртта на принцесата.

„Когато научих, че майка ми е починала, дълго време не исках да бъда като нея. Вярвах, че това ще завърши трагично“, спомня си Хари. Уилям е по-краен в оценките си. Той години наред вярва, че ако стане крал, ще го сполети същата участ като Даяна. Днес обаче младия принц е по-стабилен и по-уверен от брат си.

При все това и двамата признават, че смъртта на майка им ги бележи. „Исках да съм у дома, да крещя сам, да излея мъката си свободно. Вместо това трябваше да обикалям сред тълпите и да гледам как хора припадат, крещят и плачат за майка ми. А те дори не я познаваха“, казва Хари.

Часове след трагедията двамата са изложени на първия показ — отиват с баща си и баба си на църква. „Баба направи страшно много за нас. За нея беше изключително трудно да бъде просто наша баба и кралица. С решението си да ни задържи за седмица в Балморал, тя ни даде време да се вземем в ръце. Но й беше много, много трудно“, признава още Уилям по този повод.

Принц Уилям и Хари проговориха за смъртта на Даяна

Принц Уилям и Хари проговориха за смъртта на Даяна

Принцът признава, че тя е отдала изключителна почит на Даяна, сваляйки знамето в Бъкингам наполовина. „Доколкото знам, това е единственият случай, в който го направи. Дори за смъртта на баща си, крал Джордж, не е поискала такова нещо“, добавя още той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар